Što se više bliže izbori u Zagrebu vidljivo je da su jedina dva ozbiljna kandidata za gradonačelničko mjesto Tomislav Tomašević i Jelena Pavičić Vukičević. Ankete provedene posljednjih dana pokazuju znatan rast popularnosti Jelene Pavičić Vukičević i ostaje jedina koja može pobijediti Tomaševića u drugom krugu.
Zagrepčani su prepoznali kvalitetu Jelene Pavičić Vukičević kao ozbiljne kandidatkinje koja je u izbornu trku ušla bez populizma, lažnih obećanja, s iskustvom koje ima u godinama kada je obnašala dužnost zamjenice Milana Bandića. Nakon što su se mnogi kandidati ‘iskazali’ prije svega nepoznavanjem osnovnog načina funkcioniranja velikih gradova postalo je očigledno da finiš donosi bitku između onih koji žele isključivo promjenu i onih koji žele sigurnost i očuvanje svega onoga što je postignuto za građane u prošlim godinama, ali i dodatni korak dalje.
Anketa Ipsosa, koja je provedena na reprezentativnom uzorku od 800 građana, pokazuje da najveću šansu za drugi krug imaju upravo Tomašević i Pavičić Vukičević. Kada je riječ o Skupštini Možemo prema anketi osvaja 38,2 posto, što znači 20 mandata, stranka Bandić Milan 365 osvaja 13 posto ili sedam mandata, a slijede HDZ sa šest mandata, Domovinski pokret sa pet mandata, SDP sa četiri mandata, MOST sa tri mandata i lista Vesne Škare sa dva mandata.
Anketa je provedena od 14. do 16. travnja.